Dat is het goede nieuws: angst en angststoornissen kunnen goed behandeld worden. Er zijn veel manieren om angstklachten te behandelen. Welke manier door mij wordt toegepast is afhankelijk van de soort angst en jouw situatie.

Wanneer behandeling?

Veelal weet je zelf al of angst een probleem geworden is. Heel kort gezegd kun je je zelf al de volgende vragen stellen:

  • Staan mijn angsten in verhouding tot de werkelijke situatie? Dreigt er echte gevaar?
  • Heb ik er last van. Beperkt het mij in mijn sociaal of beroepsmatig functioneren.

Als je deze vragen positief kunt beantwoorden dan is het verstandig om je te laten begeleiden zodat je van je angst af kan komen.

Welke behandeling?

Veelal is een cognitieve gedragsmethodiek de goede manier om klachten te behandelen. Je zult merken dat je angst klachten minder worden en dat je niet meer vermijdingsgedrag vertoont.

Als je een angststoornis hebt als gevolg van een traumatische ervaring dan kan het zijn, afhankelijk van een aantal factoren, dat ik EMDR toepas.

 

Categorieën: Angst

Gerelateerde artikelen

Angst

EMDR

EMDR is een andere benaming voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve behandelmethode die kan worden toegepast om vervelende ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden op een goede manier te verwerken en Lees verder…

Angst

Faalangst

Faalangst is één van de bekendste vormen van angst. Faalangst is angst om te falen. Dit kan gaan van sociale taken tot schoolse taken. Faalangst zal ervoor zorgen dat we niet langer goed kunnen functioneren en Lees verder…

Angst

Angst

Iedereen kent wel het gevoel van bang, angstig of zenuwachtig zijn. Denk hierbij aan de angst voor een examen of een uitslag. Tijdelijke momenten van angst zijn niet ongewoon. Angst heeft ook een functie Angst Lees verder…