Praktijk voor
Psychodynamische therapie
en Coaching

EMDR

 

 

Wat is EMDR?

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Na een schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenis kun je vastlopen in de verwerking daarvan. Dat kan betekenen dat je je anders voelt, gedraagt of denkt in bepaalde situaties. Je bent anders gaan reageren op je omgeving. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten. EMDR kan dan de aangewezen therapie zijn om je van deze klachten af te helpen.

EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met traumagerelateerde angstklachten zoals PTSS. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat EMDR een zeer effectieve behandelmethode is.

Veel van mijn cliënten hebben ervaren dat klachten zeer snel afnemen, veelal na 1 tot 3 behandelingen. Motivatie is wel belangrijk.

 

 

EMDR gecertificeerd

Ik ben opgeleid in het geven van EMDR therapie en heb daarin de vereiste certificaten behaald. De gevolgde EMDR opleidingen zijn geaccrediteerd door: De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt), de Federatie van Gezondheidspsychologen (FGzP),  het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) voor eerstelijns psychologen en voor Kinder- en Jeugdpsychologen en het NVO voor orthopedagogen.

 

 

EMDR therapie in de omgeving van Apeldoorn, Vaassen, Epe, Heerde en Deventer.