Praktijk voor
Psychodynamische therapie
en Coaching

Omgaan met anderen

 

In jouw leven sta je niet alleen. Zo heb je altijd te maken met anderen in je omgeving. Dan kun je er achter komen dat het omgaan met anderen niet altijd zo makkelijk is. Zoals het omgaan met collega's, je familie, of de relatie met je partner of kinderen.

 

Je kunt dit ontdekken doordat je merkt dat je vaker in dezelfde situaties terecht komt. Of door de reacties van anderen. En omdat je ontdekt dat onbevredigende situaties ontstaan.
Sommige situaties vind je gewoon lastig.

 

Maar wat doe je dan verkeerd? Of leg je de "schuld" bij de ander?

 

Je bent zelf een belangrijke factor in de omgang en communicatie met de ander. En je kunt ontdekken wat hierin je belemmeringen zijn. Aan deze belemmeringen kun je werken. En vervolgens zul je ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Geleidelijk zul je heel andere reacties krijgen van mensen. Goh, wat ben jij veranderd!

 

Wat speelt er ...

In de omgang met de ander is het van belang dat je jezelf kent. Wat er speelt. Waarom je bent zoals je bent en reageert zoals je reageert. Het gaat hierbij natuurlijk altijd om jezelf, maar ook om de interactie. En hoe hangt je reactie af van de houding van de ander. Waarom heb je met de één meer moeite dan met de ander.