Praktijk voor
Psychodynamische therapie
en Coaching

Samengesteld Gezin

 

Een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk. Spanningen tussen de partners kunnen makkelijk ontstaan, en ook tussen de kinderen en (stief)ouders. Er zijn veel verschillende factoren die hierop van invloed zijn. Hoe zit het met de verbondenheid tussen alle gezinsleden. En hoe gaat het met gezag, autoriteit. Hoe moet de stiefouder zich daarin opstellen. Er wordt een zwaar beroep op je gedaan als ouder in een samengesteld gezin, waarin je ook jezelf kunt tegenkomen. Uiteraard spelen de eigen eigenschappen van elk van de ouders een grote rol. De situaties of problemen die daar mee te maken hebben zullen in elk gezin weer anders zijn.

Ik kan je helpen om je gezinssituatie tegen het licht te houden. Ieders aandeel daarin te laten zien. Wat zijn de gezonde en gewenste verhoudingen en omgang. En hoe doe je dat dan.

Samen werken we toe naar een gezonde gezinssituatie.

 

Samengesteld gezin therapie

Samengestelde gezinnen hebben hun eigen problematiek. En kunnen met complexe situaties worden geconfronteerd. Daarom is het goed om te weten waar je rekening mee kunt houden. Vooral in jouw eigen situatie. Want samengestelde gezinnen kunnen heel goed functioneren. En een gezond gezin, een goed nest, is een belangrijke basis voor het leven en de toekomst van je kinderen.