Praktijk voor
Psychodynamische therapie
en Coaching

Verlies

Een verlies is pijnlijk. Verlies van je gezondheid of verlies van je baan. Verlies van je dierbare. Hoe moet je dan verder? Vaak wordt gesproken over het verwerken van verlies. Liever spreek ik van omgaan met verlies. Als je hebt verloren, dan wil je daar graag mee om kunnen gaan. En wil je op een gegeven moment ook weer verder. Je leven herpakken. Het gaat daarbij niet om vergeten, maar om weer in je kracht te komen. Om door te kunnen gaan en sterk te worden.

 

Omgaan met veranderingen

Veel veranderingen, zelfs die veranderingen die ogenschijnlijk heel normaal lijken, hebben uiteindelijk ook met verlies te maken. Besef je wat je verloren hebt?

 

Een nieuwe situatie, zelfs als deze gewenst is, kan lastig zijn. Je bent het niet gewend, en het kan je onzeker maken. Wat wordt er van je verwacht? Hoe ga je hier mee om?

 

 

Verlies

Veranderingen kunnen te maken hebben met verlies. Dan is het van belang te kijken naar hoe je bent omgegaan en nu omgaat met je verlies. Heb je emoties of gedachten weggestopt? Wat is er nog te doen? Hoe ga je je leven verder oppakken? Kun je dat?


Een nieuw situatie

Soms is een nieuwe situatie lastig om mee om te gaan. Zoals een nieuwe functie, het krijgen van kinderen, een nieuwe relatie, een nieuwe omgeving. Hoe ga je daar mee om? Wat kom je tegen?